Home / Schaftwagens

Schaftwagens

Er is een plek nodig om samen te komen voor de lunch, fijne gesprekken te hebben of om even op adem te komen. U wilt dit graag op een duurzame manier bereiken. Vraag daarom een offerte aan voor een schaftwagen naar keuze.

Een Brouwer schaftwagen kopen voor een relaxte en comfortabele lunch

De centrale plek op de bouwplaats, onze schaftwagens. De plek voor een boterham en een sterk verhaal. De plek die tegen een stootje kan. De plek die onderhoudsarm en duurzaam is. Die voldoet aan al uw wensen. Dat zijn de schaftwagens van Brouwer! Hieronder ziet u de diverse modellen. Bekijk de specificaties, download de werktekening en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen persoonlijk contact met u op.

Een schaftwagen kopen doet u bij Brouwer Zeewolde, en wij vertellen u graag waarom.

Wij hebben ervaring: wij staan al jaren bekend als dé leverancier van (snelverkeer) schaftwagens. Meer dan 50 jaar geleden leverden wij al onze eerste schaftwagen. Intussen hebben wij al vele (bouw)bedrijven uit Nederland, België en Duitsland mogen bedienen.

Wij bieden kwaliteit: alle schaftketens zijn voorzien van ons eigen unieke flexibele wandsysteem. We maken gebruik van onderhoudsarme en duurzame producten. Alles voor een lange levensduur.

Wij zijn flexibel: ons aanbod bestaat uit schaftunits, -wagens en -ketens in diverse uitvoeringen. Hierboven kunt u een keuze maken uit ons ruime aanbod modellen. Maar ook een eigen indeling is bespreekbaar.

Wij bieden een totaalplaatje: wij zijn een totaalaanbieder voor bouwplaatshuisvesting. Naast schaftaanhangwagens maken wij uw bedrijfshuisvesting compleet met units en sanitaire units.

Wij bieden service: mocht er iets kapot gaan of uw schaftwagen toe zijn aan onderhoud, dan staat ons serviceteam klaar om uw probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Wilt u praktijkvoorbeelden zien? Bekijk dan hier ons portfolio met schaftwagen-projecten waar we trots op zijn!

Brouwer Zeewolde biedt een ruim aanbod aan schaftwagens. Er is veel mogelijk. Maak gebruik van de keuzehulp als u vooraf wilt filteren. Globaal bestaat de keuze uit:

Gebruikersfunctie
met toilet, magazijn of kantoor

Aantal personen
van 6 tot 14 personen

Lengte
van 3 tot 6 meter

Type verkeer
langzaam of snelverkeer

Reminrichting
Mechanisch of lucht

Extra opties en accessoires 
Ook dat is mogelijk. Vink de opties aan, kies het aantal en vraag een maatwerk offerte aan. Denk bijvoorbeeld aan schaftwagens met zonnepanelen.

Bekijk, kies en ontvang uw offerte op maat
Voor meer informatie over de specifieke bouwwagen klikt u op de wagen waar u de omschrijving, specificaties en afmetingen kunt inzien. Ook is het mogelijk één of meerdere werktekeningen te downloaden. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons voor een offerte op maat.

1. Wat is het gemiddelde gewicht van een wagen?

Het gewicht van een wagen is afhankelijk van de grootte en de uitvoering van de schaftwagen. In algemene zin kunt u uitgaan van de volgende indicaties, bij oplevering van de wagens:

3 meter wagens <750 KG
4 meter wagens 750 – 1150 KG
5 meter wagens 1200 – 1500 KG
6 meter wagens 1400 – 1700 KG

2. Wat is het verschil tussen een schaftwagen snelverkeer en langzaamverkeer?

Het verschil zit in het onderstel en daarmee de maximum snelheid.

Langzaamverkeer:
Een langzaam verkeer-uitvoering = 25 km/h, mag op de openbare weg alleen door een tractor worden vervoerd. Op eigen terrein kan de autokoppeling worden gebruikt.

Snelverkeer:
Voor wat betreft de maximale snelheid is de snelverkeer schaftwagen een heel stuk praktischer = 80 km/h. Door het gegalvaniseerde onderstel en RDW-keuring kan men hiermee over de openbare snelweg met minimaal een B-rijbewijs.

Standaard leveren wij snelverkeer schaftwagens, maar ook langzaamverkeer is een optie. Geef dit aan in het opmerkingenveld bij de offerte-aanvraag. Of neem hiervoor contact met ons op.

3. Is een BE rijbewijs nodig voor een schaftwagen?

Of een BE rijbewijs nodig is is afhankelijk van meerdere factoren; maximale massa van de schaftwagen en het trekkend voertuig. Een belangrijk onderdeel hierbij is het maximaal gewicht van de schaftwagen. Hieronder vindt u de maximale gewichten van de schaftwagens:

3 meter schaftwagens: 750 KG
4 meter schaftwagens enkelas: 1350 KG
4 meter schaftwagen tandemas: 2000 KG
5 meter schaftwagen: 2700 KG
6 meter schaftwagen tandemas: 2700 KG
6 meter schaftwagen tridemas: 3500 KG

Rijbewijs B:
De schaftwagen S-300 kan altijd worden vervoerd met een B-rijbewijs, deze zitten namelijk onder de 750 KG. De 4 meter wagens mogen met een B-rijbewijs worden vervoerd als het trekkend voertuig en de schaftwagen samen niet meer wegen dan 3500KG.

Rijbewijs B+:
Als u in het bezit bent van een rijbewijs B+ mag uw combinatie maximaal 4250 KG wegen. Als u als voorbeeld een 5m schaftwagen wilt vervoeren met een rijbewijs B+ mag uw auto maximaal 1550KG wegen (4250 – 2700 = 1550KG)

Rijbewijs BE:
Bent u in het bezit van een rijbewijs BE? Dan mag u alle schaftwagens vervoeren, het maximaal gewicht van de schaftwagen mag namelijk 3500KG zijn. U moet wel rekening houden met de maximale trekhaaklast, die moet hoger zijn dan de optelling van het lediggewicht van de schaftwagen en de lading. De trekhaaklast kunt u vinden in het kentekenbewijs van uw auto.

4. Wat is het verschil tussen een schaftwagen met een rond of plat dak?

Kwalitatief zit er geen verschil tussen een rond en plat dak, beide hebben dezelfde productiewijze, zelfde isolatie (40mm Pur schuim) en dezelfde waterafdichting. De verschillen zitten in de esthetica (traditioneel vs. modern).

5. Zijn banken in schaftwagens toegestaan?

De vraag of banken zijn toegestaan in schaftwagens komt nog regelmatig voorbij. In het verleden is er sprake geweest van het verbieden van banken in schaftwagens vanuit de Arbo regelgeving. Maar dit is gebleven bij een zogenaamd voorstel, dit is dus niet verboden.

6. Waarom kiezen jullie voor flexibele zonnepanelen en geen harde panelen?

Wij hebben voor flexibele zonnepanelen gekozen en niet voor harde panelen zoals op gebouwen gemonteerd zijn. De afweging hierin is vandalisme. De zonnepanelen liggen vaak in het zicht, en doordat de flexibele panelen direct op het dak worden verlijmd zijn ze beter bestand tegen schade door bijvoorbeeld stenen of over het dak lopen.

7. Hoe werkt het met een chemisch toilet?

Het chemisch toilet wordt gewoon geleegd door uw partij die gewoonlijk ook de chemische toiletten leegt, denk hierbij aan een Dixi of Eco-toilet. Het verschil is alleen dat een chemisch toilet in een schaftwagen meer comfort biedt en u hem altijd mee kunt nemen. Maar daarnaast is het ook vandaalbestendiger, denk aan het omgooien in binnenstedelijk gebied.

8. Hoe wordt het op kenteken zetten geregeld?

Alle schaftwagens die zwaarder mogen wegen dan 750KG zijn voorzien van een eigen kenteken. Het ten naam stellen gebeurt door onze administratieve afdeling. Ten tijde van de productie van de schaftwagen hebben wij een rijbewijs en een uittreksel nodig van uw KVK-gegevens, hiermee kunnen wij uw schaftwagen op naam stellen.

Contact

Vragen? Neem contact met ons op!

Contact

Vragen? Neem contact met ons op!

Vraag offerte aan

Vraag offerte aan
Offerte aanvragen